Mirobolante teze de clasa a IX-aSăptămâna asta am avut ocazia să citesc nişte teze la limba şi literatura romană a unor elevi de clasa a IX-a. Subiectul a fost destul de uşor, tot ce au avut de făcut a fost un eseu pornind de la afirmaţia lui Mihail Sadoveanu şi anume "Fiecare vârstă are paradisul ei pe care şi-l pierde". Ce aveau de scris? Nimic mai simplu: sunteţi de acord sau nu cu aceasta afirmaţie? Argumentaţi. Pâna aici nicio problemă, nu? Atunci să trecem mai departe.

În urma citirii acestor teze am descoperit lucruri total noi pentru mine şi cred că şi voi le veţi gasi la fel de interesante.
Şi incep cu adolescenţa, minunata şi agitata adolescenţă. Deci (da, da, încep cu "deci"), fapt dovedit şi de necontestat: adolescenţa începe la paisprezece ani şi se termină la optsprezece ani. Punct! Sunteţi convinşi de asta, nu? Şi eu.
Şi dacă eşti adolescent ai bine cunoscuţii "fluturi in stomac", pe care toti adolescenţii trebuie să îi aibă, adică atunci când "primeşti iubire la schimb" şi când partenerul/partenera iţi oferă (redare aproximativă) "îmbraţişări pătimaşe, când iţi pocnesc oasele. Un amestec de durere şi plăcere". Ei? De asta ce ziceţi?
Şi cu această ocazie am dat şi de o nouă definiţie a dragostei: "dragostea este o primăvară cu flori, insecte si pasări". Nu ştiu ce părere aveţi voi, dar insectele acelea fac toată definiţia.

Şi ce vine după adolescenţă? Corect, maturitatea, aceea perioada care începe la optsprezece ani fix. Atunci este momentul cănd trebuie "să ne întemeiem un soţ bun" şi când "vine căsătoria cu certuri, împacări, certuri, împăcări şi tot aşa" şi când "vin copii şi nu mai este aşa un paradis, fiindcă trebuie să îi creşti".

Apoi urmează bătrâneţea şi vom descoperi că "este un paradis să te holbezi la televizor, numărând secundele pană mori".
Eu sunt o persoană care nu are prea multă răbdare, aşa că nu mă vad holbandu-mă la televizor numărând secundele(!) până mor. Mai bine aş începe să plâng. Voi ce aţi face în acel "paradis" al bătrâneţii?

Să nu mai zic că acele teze sunt caracterizate de o mulţime de greşeli de ortografie.

Poftim gândire de clasa a IX-a!

2 comments :

 1. totusi care-i faza cu intemeierea unui sot bun ?O_O
  e facut din caramida ?O_O

  mno eu mai degraba la batranete vizitez toata lumea :)) tv ma enerveaza,incat nu stau mai mult de 5 ore pe saptamana,in fata lui

  mi-e de ce nu-mi pocnesc oasele cand ma imbratiseaza un baiat ?*sigh* T_T

  [imi e rusine ca-s in clasa a 9a :)))]

  ReplyDelete
 2. =)) Be happy ca nu esti in acea clasa a 9-a. :))

  Serios, am ras copios cand am citit chestiile astea. :)) Cu sotul... Hmm..., nu stiu sa iti raspund. Poate era si din caramida. :))

  ReplyDelete