Joseph Minton

The Beckoning by Joseph Minton

Anul trecut - sau acum doi ani - am avut ca tema un eseu la romana. Trebuia sa fac o analogie intre o poezie de-a lui Bacovia si o pictura din curentul expresionist. Eu nu citesc multa poezie si la capitolul pictura stau chiar mai rau. Totusi, am reusit sa fac eseul si am fost chiar multumita de el. Ce poezie si ce pictura am ales? Well, le-am ales pe astea si asa am dat de Joseph Minton (de fapt am fost putin ajutata sa dau de el).

Am mai privit cateva picturi de-ale lui Joseph M., dar numai in treacat. Oricum, am ajuns la concluzia ca imi plac. Aici  si aici  puteti gasi picturi de-ale lui. Nu as putea sa aleg alte lucrari sa le postez aici. Cea din acest post am vaga impresie ca a folosit-o o colega de-a mea in eseul ei, deci nu am chiar ales. Pur si simplu mi-a ramas in minte de cand mi-a aratat-o.

Atat. Sunt putin obosita si nu prea am ce sa mai scriu. Enjoy the paintings!

2 comments :

  1. Imi plac mult de tot, foloseste tonuri puternice in special acel rosu aprins. Daca tu l-ai asociat cu poeziile lui Bacovia, mie imi vine sa-l asociez cu un scriitor francez pe care l-am descoperit de curand : Villiers De Isle Adam. Iar tabloul pe care l-ai ales tu, ma duce cu gandul la Vera din opera lui, o contesa care moare, dar sotul ei nu poate trece peste subitul deces si traieste cu impresia ca ea este vie.
    Hugs! :*:*:*:*:*:* wuv ya!

    ReplyDelete
  2. Asocierea cu Bacovia a cam pornit de la profa de romana. Oricum, acum mi-e usor sa il asociez cu el. Nu ma mai auzit de Villiers De Isle Adam, dar Vera pare interesanta. :D Poate reusec sa il citesc candva. :D

    Hugs back! Wuv ya too! :*:*:*:*:*:*

    ReplyDelete