... Ca noi.

Am o colega... Este, sau era, genul de tipa care isi vedea de treaba. Invata, nu intra in conflicte. Ba chiar o admiram pentru ca nu se lasa prinsa in tot felul de glumite, una mai idioata decat alta, si in tot fel de activitati mai mult sau mai putin prostesti. M-am prins la un moment dat, ajungand sa o cunosc mai bine, ca e si ipocrita. Se crede superioara. Chiar era. A avut parte de toate conditiile necesare, sa invete la o scoala buna, sa ii fie predate unele chestii chiar de parintii ei si sa isi permita cam orice vroia, excursii, gadgeturi si alte chestiute din astea.

O detestam pentru ipocrizia ei, pentru faptul ca nu acorda niciun fel de credit unei alte persoane, pentru faptul ca era apreciata mai mult decat merita, pentru faptul ca promitea lucruri si nu se tinea de cuvant, pentru faptul ca se folosea de imaginea creata si de pozitia parintilor ei pentru a face ce vrea, pentru faptul ca se invartea in cercuri poate mai selecte, pentru faptul ca isi permitea si stia o multime de lucruri pe care noi, ceilalti, nu le puteam avea. Si totusi, o admiram.

Usor, usor, s-a schimbat. Si eu nu o mai admir. Si-a pierdut unicitatea, si-a pierdut acea sclipire care o facea diferita, acea sclipite care te facea sa o privesti cu invidie si cu o dorinta de a fi ca ea, de a te apropia de ea si de a invata cate ceva de la ea. S-a schimbat si acum mai poate fi privita doar asa cum este privita o persoana superficiala. Poate fi privita doar cu amuzament, te amuzi de ceea ce face. Nu mai este urma de invidie.

Uneori, nu cu mult inainte sa observ aceasta schimbare, observam in privirea ei acea dorinta de a fi ca altele. Ca acelea care isi pun pe fata o tona de fond de ten, care se imbraca in haine cu paiete, care rad zgomotos si rareori spun ceva inteligent. De ce?

Poate ca nu as fi realizat asta asa de bine daca nu ar fi spus cineva 'nu erai asa, ca noi'.

De ce ar vrea cineva sa fie ca restul? Sa se confunde cu oricare alta persoana de pe strada? Acea ipocrizie, abuzul mult mai mare de pozitia parintilor ei si ce am mai enumerat, sunt prezente. Si eu nu o detest. De ce as face-o? La urma urmei, e doar o persoana ca oricare alta, fara niciun fel de sclipire.


2 comments :

  1. we all change... Şi am avut un deja-vu citind postul tău. :))

    ReplyDelete
  2. Yup, cam asa e. Ai avut un deja-vu placut sau mai putin placut?

    Hugs! >:D<

    ReplyDelete