Romeos

Zilele astea am vizionat filmul Romeos, un film cu tematică LGBTQ (menţionez asta de la primele rânduri ale postului în cazul în care nu agreeaţi genul) puţin mai diferit decât majoritatea.

Ceea ce consider că este diferit faţă de majoritatea este subiectul mai puţin abordat în filme (sau nu am vizionat eu destule), transsexualitatea, dar înainte să spun mai mult despre poveste, iau câteva informaţii referitoare la film de pe IMDb.

Ţara: Germania
Limba: Germană
Data lansării: 8 Decembrie 2011 (Germania)
Titlu alternativ: Romeos... anders als du denkst!
Locaţia filmărilor: Cologne, North Rhine - Westphalia, Germania

Nu cred că mă aşteptam să îmi placa chiar aşa de mult filmul acesta. Lukas (Rick Okon), un tânăr de douăzeci de ani, transsexual, tocmai se mută în Cologne într-un fel de cămin. Nu ştiu exact ce fel de clădire era sau dacă avea legătură cu şcoala. Iniţial este cazat într-o parte unde locuiesc fetele, deoarece directorul considera că Lukas este fată, tratamentul lui nefiind completat.

În căminul respectiv locuieşte şi Ine (Liv Lisa Fries), prietena lui cea mai bună. Ine este o tânără lezbiană care îi este alături lui Lukas prin această perioadă în ciuda divergenţelor pe care le au la un moment dat. (Mai multe detalii în film.)

În primele săptămâni în Cologne, Lukas cunoaşte un grup de tineri, prieteni de-ai lui Ine. Printre ei este şi Fabio (Maximilian Befort), un tip pe care Lukas aş putea spune că îl admiră, lucru destul de evident la un moment dat în film. Dacă admiraţa asta se referă la faptul că Lukas vrea să fie ca el, ca masculul alfa, sau trece mai departe de atât, vă las să descoperiţi voi vizionând filmul.

Dacă mai vreţi şi alte păreri, puteţi citi review-urile de aici (nu uitaţi să verificaţi si ratingul de la fiecare review, s-ar putea să ajute), dar conţin spoilere, aşa că nu le recomand foarte mult.

Aş pune şi un link, dar nu mai găsesc site-ul pe care l-am vizionat eu şi care mi s-a părut cel mai bun din toate pe care le-am vizitat. Oricum, se găsesc destul de uşor linkuri cu subtitrare în limba engleză. Pun şi trailerul pe care îl văzusem mai mult din greşeală şi care m-a făcut să caut filmul şi srry pentru cum sună review-ul, dar vă recomand filmul, este ceva mai bun decât ce am scris eu pe aici.

Vizionare plăcută!

1 comment :

  1. O sa-l iau sa-l privesc si eu zilele astea. Nu m-am mai uitat la un film de gen de ceva vreme si mi-ai facut chef. :3 Hagus!

    ReplyDelete