The Lonely Egoist

Zilele astea nu am avut accest la Internet, așa că am citit una dintre nuvelele pe care le am în PC. De data asta este The Lonely Egoist scrisă de Hikaru Masaki. Ilustrațiile au fost făcute de Masara Minase, de a cărei artă am tot dat prin nuvele. S-ar putea cât de curând să le recunosc fără mari dificultăți. 

Având nuvela în PC de ceva vreme, am mai avut intenția să o citesc, dar nu am reușit să trec de primele fragmente. Totuși, mi se părea interesantă, așa că am lăsat-o acolo pentru când voi reuși să o răsfoiesc.

Din ce citisem mi-am dat seama că povestea va avea ceva legătură cu un love hotel, poate ați auzit de ele, așa că mi s-a părut și mai interesant. Totuși, trebuie să spun că nuvela nu mi-a plăcut așa cum mă așteptam.

Unele părți mi-au plăcut foarte mult, dar altele au lăsat de dorit și din păcate cele care mi-au plăcut au fost doborâte numeric. Fiecare cititor de manga yaoi a dat de cel puțin trei mangauri care se desfășoară cam la fel, semele abuzeaza ukele, ukele îl respinge - și nu prea - pentru ca apoi să-și dea seama că este îndrăgostit de seme și, de obicei, semele are intenții bune, dar a avut o experiență traumatizantă și nu-i în stare să-și exteriorizeze sentimentele, așa că apare un alt personaj, cât mai surprins posibil, care să îi spună ukelui cât de ciudat se comporta semele în preajma lui. Mai mult sau mai puțin. Cam asta se întâmplă și în această nuvelă. Trebuie să recunosc că a fost destul de interesant să citesc într-o nuvelă ceea ce mai citisem de atâtea ori într-o manga, iar acțiunile personajelor nu mi s-au mai părut atât de absurde cum poate mi s-au părut într-o manga de gen. Trebuie să recunoaștem că nu se poate pune într-un comic ce se poate pune într-o carte, asta nicio șansă.

Plotul are destul de mult potențial, ar fi putut fi dezvoltat foarte frumos și s-ar fi putut evita complet unele situații, la fel ca și în manga, mai mult sau mai puțin absurde. Povestea per ansamblu este puțin cam utopică din punctul meu de vedere. Este mai mult idealul unei persoane încă destul de fragedă care nu prea știe cum merg lucrurile pe niciunde. Personajele nu sunt nici foarte bine conturate, din punctul meu de vedere. La un moment dat acestea își schimbă complet atitudinea și descoperim că ele, de fapt, sunt opusul a ceea ce am citit în nuvelă.

Aș spune să-i dați o șansă nuvelei dacă sunteți în pană de ce să citiți sau dacă vreți să faceți o comparație între The Lonely Egoist și mangaurile de gen, altfel nu prea recomad. Sunt sigură că Hikaru Masaki a scris cu toată convingerea și pasiunea, așa că sper să mai citesc nuvele scrise de Masaki-san, cum am zis, plotul are potențial, dar și autorul de asemenea.

Spor la citit, orice vreți să citiți. Hagu!

4 comments :

 1. Cred ca am citit-o si eu, dar nu stiu sigur :)) dupa cum bine stii, eu le citesc in spaniola ^^" . So, da se repeta mult, e un subiect des abordat, dar totusi ramane placut, nu deosebit, dar da...Placut.

  Spor la scris si citit! Kisses and hugs! >:D< :* :*

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yups, știu. :D

   Într-adevăr, dacă vrei ceva de citit rapid sunt de acord. Cum am zis, a fost interesant, dar cred că voi zice și eu pas la următoarea de genul.

   Hugs and kisses! :* :* :*

   Delete
 2. Pe asta nu o citisem, pentru ca probabil am dat peste un sumar la fel de "interesant" asa ca am dat pas. Insa am citit altele bune, Esu, Don't worry mama,Muffin.
  Si totusi n-ai lecturat degeaba, esti la fel ca mine, vezi repede "bubele" din plot.
  Eu am cont aici: http://www.yaoiotaku.com/forums/forum.php
  unde poti gasi mai multe nuvele, scrise nu doar de japonezi. :D Yakuza pride de ex, it's excelent and hot!
  Lots of kisses and hugs!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yups, yups, mă bucur, pe de o parte, că am citit-o și că am putut să fac comparația asta.

   Esu, Don't Worry Mama și Yakuza Pride le-am citit. Mi-au plăcut mult, toate au fost lecturi plăcute. Yakuza Pride am și recitit-o, se pare că mi-e mai ușor să recitesc nuvele yaoi decât oricare alt fel de carte. :))

   Am cont pe Yaoi Otaku, am mai intrat pe acolo de câteva ori să caut nuvele. Mi-am și uitat parola de vreo două ori, username-ul, heh. Oricum, merci că mi-ai adus aminte de el, chiar mă gândeam că ar trebui să mai caut ceva nuvele. >:D< >:D<

   Wuvs and hugs! :* :* :*

   Delete