Nobori restaurant

Nobori (despre care am mai scris și aici) este un restaurant cu tematică japoneză din Cluj. Deși sunt în Cluj de deja doi ani și jumătate, abia zilele astea mi-am permis să vizitez restaurantul din nou, doar că de data asta într-o altă locație. Și mi-a plăcut foarte mult. 

În primul rând mi-a plăcut foarte mult designul localului. Un perete în special mi-a atras atenția și nu m-am putut abține să nu fac o poză. Nu am urcat la etaj, dar pe site-ul oficial (click pe nume) puteți vedea mai multe poze (desigur și mult mai bune decât cele făcute de mine). Mi-ar fi plăcut să aud muzică japoneză cât am fost acolo, dar chiar și așa, muzica se potrivea cu atmosfera restaurantului și a dat o notă plăcută și relaxantă. 

Trebuie să recunosc că nu m-am așteptat la cine știe ce, mai ales după ce acum ceva timp am fost dezamăgită cu o altă ocazie, dar mâncarea a fost delicioasă. Am comandat pui teriyaki și salmon nigiri. Ca desert am luat banane tempura cărora nu le-am mai făcut poză. Nu am stat deloc pe gânduri și le-am mâncat imediat. Aici trebuie să adaug că au și un cheescake delicios.


Vă asigur că aspectul mâncării este direct proporțional cu gustul ei. La un moment dat mă gândeam să întreb ce au pus în orez de are un gust atât de bun. Nu am întrebat, dar nici nu am reușit să detectez ce anume au pus în el. Ce știu sigur e că nu seamănă cu nici un alt orez pe care l-am mâncat făcut de colega mea căreia îi place să experimenteze în bucătărie, dar nici la alte localuri. 

Mi-a plăcut și micuța plantă de bambus de pe masă. Am fost așa de încântată când am văzut-o în vază că a fost primul lucru pe care l-am fotografiat. Nu știu de ce, dar îmi place foarte mult bambusul, și ar trebui să menționez că are și un gust foarte bun. Dacă aveți ocazia, nu ezitați să încercați.

Un alt lucru la care nu mă așteptam a fost să fiu în stare să mai mănânc sushi fără o mică reținere. Acum o lună, sau poate mai mult, am fost cu colega mea la un stand din acela unde timp de o oră mănânci cât poți. Când am mâncare în față nu durează foarte mult până dispare și nu știu să mă opresc, așa că atunci am mâncat puțin mai mult decât până am simțit că dacă mai gust măcar o să dau tot afară în următoarea secundă. Și ar fi fost păcat să fac asta, sushi-ul este printre felurile mele preferate de mâncare.

Dar nu, nu am avut nicio reținere și probabil aș putea să mănânc sushi în fiecare zi.

Dacă vizitați Clujul și vă plac mâncărurile japoneze sau vreți doar să încercați vreun fel de mâncare japoneză, vă recomand, din nou, restaurantul Nobori. 

No comments :

Post a Comment