Wazzap?

Iarăși a trecut mult timp de când am mai scris ceva pe blog. De la ultima postare până acum am făcut lucruri, s-au schimbat lucruri și sper să continui tot așa, mai încolo, după ce se mai schimbă niște lucruri, să fiu și mai productivă.

So what have I been up to? 
Am învățat o grămadă de lucruri despre locuri de muncă și mai ales demisii. Pentru că poate se găsesc și alte persoane în situația în care am fost eu, aceea de a vrea să renunțe la un loc de muncă și a i se spune o mulțime de minciuni, am câteva sfaturi.

01. Sub nicio formă nu sunteți obligați să rămâneți angajați undeva unde nu sunteți satisfăcuți financiar. 
02. Oricât de bună impresie v-ar face un posibil nou angajator, nu ajungeți la concluzii prea repede. 
03. Șeful nu este prietenul vostru.
04. După ultima schimbare a legii, fie că ați lucrat o lună sau un an, trebuie să stați în preaviz. Dar dacă aveți un motiv întemeiat, cum ar fi un nou loc de muncă, puteți pleca cu demisia la zi. 
05. Preavizul este doar o notificare pentru firmă cum că plecați.
06. Semnați fiecare foaie din contract, în caz contrar angajatorul poate rupe prima pagină și să modifice orele de lucru după bunul plac. 
07. Dacă lucrați 40ore/săptămână, nu semnați un contract pe care se spune că lucrați 30ore/săptămână.
08. Dacă angajatorul refuză să vă plătească salariul la timp sau să vă dea ultimul salariul după demisie, aveți tot dreptul să depuneți o plângere la ITM (Inspectoratul Teritorial de Muncă).
09. Prin a vă da salariul la timp (sau cu o oarecare întârziere), șeful nu vă oferă un ajutor. Prin simplu fapt de a vă angaja, șeful nu vă ajută, joburi, mai ales într-un oraș mare, sunt o mulțime.
10. Tot după schimbarea legii, contractele nu se mai pot desface indisciplinar, indiferent de ce vă minte angajatorul.
11. Dacă sunteți concediați, aveți dreptul să lucrați pe zi, jumătate din orele din contract.

Bottom line, aveți drepturi, nu ezitați să căutați informații și să le folosiți. Codul Muncii (căutați versiunea adnotată) vă stă la dispoziție pe codulmuncii.ro.

Cheers!

No comments :

Post a Comment